Re-Post of the Day : Post Scheduled

Pernahkah anda terfikir bahawa bukan setiap hari anda mempunyai idea untuk meng"update" blog unless if you really have a time for your blog dan tulis post setiap hari. Kadang-kadang anda mempunyai banyak idea dan ingin menulis banyak post dalam blog anda dan publishkannya. Katalah anda membuat 6 posts sekaligus dalam sehari dan ingin publishkan nya 1 post untuk sehari, tetapi anda tidak dapat publishkan post anda secara manual setiap hari kerana anda pergi bercuti dan dikawasan percutian anda tidak ada INTERNET CONNECTION. Atau.... anda rasa leceh sebab hari-hari kena tekan butang "PUBLISH POST" yang berwarna Oren bagi setiap artikel yang anda ingin publishkan dalam blog.

Terfikir juga saya masa mula-mula blogging dulu, kalaulah pihak blogger nie ada menyediakan Post yang boleh dimonitorkan secara automatic macam Wordpress sediakan - TIMESTAMP. kan best!!! setelah setahun lebih saya tunggu pihak blogger akhirnya mendengar bisikan hatiku. hehehe.... Gurau je. I mean pihak blogger mendengar idea dan cadangan pengguna-pengguna blogger/blogspot untuk menyediakan satu post yang boleh di publishkan mengikut tarikh yang anda tetapkan tanpa melakukannya secara manual. Feature tersebut diberi nama Post Scheculed.

Unfortunately, feature ini masih lagi dalam percubaan dan ia masih lagi dalam list Saved To Draft. Feature ini belum lagi dipublishkan di Blogger.com. Untuk menggunakan feature ini, anda boleh log in Blogger in draft dengan menggunakan username & password yang sama dalam blogger.com akaun anda.

Im glad blogger teams make new feature thats really gives a benefits to blogger/blogspot user. Blogger Teams you rock!!!! Bertambahlah saya suka gunakan blogger.com. Untuk pengetahuan anda, sekarang nie pun saya buat post dalam blogger in draft. :)

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Black Seed Oil