Belajar Bahasa Cina dalam masa yang singkat

Mahu fasih dalam pertuturan Bahasa Cina Mandarin?

Nak belajar dengan teknik yang betul dan cepat untuk mempelajarinya?

Tidaklah susah untuk anda fasih dalam bahasa cina terutamanya dalam pertuturan. Bertutur dalam bahasa cina mungkin agak tidak selesa utk anda menyebut sesuatu perkataan dan menjadikan lidah anda jadi kelu. Namun kepentingan bahasa cina amat luas dan majoriti dalam negara nie kebanyakannya berbangsa cina. Dalam iklan pun, rata-rata cari pekerja yang pandai berbahasa cina. Even dalam sekolah rendah dan sekolah menengah pun ada sekolah cina. Jika dipandang secara meluas tentang kepentingan bahasa cina mandarin amatlah luas. Di mana negara yang membangun ada orang yang berbangsa cina dan terjadilah satu kawasan yang dipanggil China Town.

Dimana anda boleh dapatkan website yang menyediakan perkhidmatan untuk mempelajari Bahasa cina dengan Cepat, berkesan dan teratur ???

Chinese Pod
website ini adalah popular dari serata dunia. Bagi sesiapa yang ingin mempelajari bahasa cina mandarin dalam pertuturan Chinesepod lah tempatnya. Jenis perkhidmatan yang disediakan berbentuk Podcast. Dimana anda boleh mendengarnya dalam bentuk mp3. Untuk mendapatkan podcast-podcast tersebut, anda harus melangganinya. dan belajar dari perbualan yang disediakan dalam podcast. Penerangan juga disertakan dalam podcast. Untuk mendapatkan perkhidmatan yang lebih menarik, upgrade adalah jalan terbaik untuk mempelajari lebih mendalam pertuturan bahasa cina mandarin.


Chinese Tools
Website yang saya gemari, tapi agak limited dari segi podcast. Selain daripada mempelajarinya dalam bentuk podcast, anda juga boleh mengenali huruf dalam bahasa cina mandarin semasa perbualan di dengar contohnya dalam perbualan bertanyakan tempat. Chinese tools juga menyediakan Kamus bahasa Inggeris - cina dan juga Annotation (mempelajari sebutan yang betul).


Nciku
Website ni lebih kepada kamus dalam bahasa Inggeris - Cina. dalam masa yang sama, ia juga menyediakan perkhidmatan percuma seperti Handwriting Recognition, Memorization test, Pinyin with sound dan juga Conversation.

Untuk mempertingkatkan lagi kefahaman dalam bahasa ini dan ingin mempelajari bahasa cina mandarin dalam bentuk tulisan. You can learn from this website called Zhongwen.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Black Seed Oil