KLCC Buildings At Night

mnra blog


Jikalau ada camera Dslr, memang menyeronokkan. Best..... So, masa kat Klcc saya mengambil peluang untuk mengambil gambar-gambar bangunan. Actually, masa tu saya bosan dan untuk tidak membuang masa denhan menunggu. Saya perasan bahawa pemandangan bangunan disekeliling saya agak menarik untuk ambil gambar dengan menggunakan camera dslr nikon D40x.

Untuk mencantikkan tone warna gambar, saya menggunakan PSD lightroom untuk membuatkan gambar nampak lebih menarik. After that i used Snapfire bagi membuat satu collage gambar-gambar yang telah saya ambil. Then baru lah saya simpan text copyright dengan menggunakan photoshop.

Comments

  1. Good job. Keep it up. I want to see more!

    ReplyDelete
  2. Daddy dah ade install snapfire ke belum? I suggest daddy guna flickr a/c daddy utk hostkan gambar2 yang daddy nak postkan dalam blog.

    The result of the image very impressive and good quality.

    ReplyDelete
  3. Macam ni, boleh la kita share info tentang photography.

    ReplyDelete
  4. Boleh la kita share info tentang photography

    ReplyDelete
  5. boleh bah.....dialu-alukan lagi.
    ko asal dari mana? sabah kah labuan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat