The Price Of Freedom

Baru-baru nie, saya terlibat dalam satu program motivasi di Sedili anjuran BPR. Program yang disertai seramai 62 orang pelajar-pelajar Universiti dari UTM & KUiTTHO. Tugas saya dalam program ni ialah mengambil gambar portrait setiap pelajar yang mengikuti program ini. Dan yang paling best ialah cara pengambilan gambar untuk setiap pelajar kena pegang nombor hingga ke paras dada seperti banduan.

Program yang dijalankan selama tiga hari ini memang berbeza dari program yang lain sebab sepanjang program ini dijalankan Pelajar dilayan seperti banduan dari semua aspek seperti makan, minum, tempat tidur yang takde Aircon, dan sebagainya. Program yang diberi nama The Price of Freedom memberi message bahawa mereka harus menghargai kehidupan yang mereka ada sekarang dan tidak mensia-siakannya.

Some of the pictures that have been taken in the programmes.

Peserta kena duduk mencangkung seperti banduan untuk menunggu giliran masuk ke jail. Kesian kena teriak plak tu oleh Pegawai-pegawai Penjara.....UKP. huhu.....

Ini selepas peserta masuk dalam bilik untuk diambil gambar masing-masing seperti banduan. Taklimat diberikan oleh Pegawai-pegawai UKP.

Ade yang sampai ampus kerana ketakutan.....mereka tak disangka dilayan seperti banduan. Nie belum masuk jail yang betul-betul. Karang ade plak yang pengsan....

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Black Seed Oil