Plumeria

100_0156

I was fascinated by my father's Plumeria. Warna bunganya yang sungguh mengasyikkan membuatkan saya terpesona dengan warna bunga plumeria.
100_0154

Before this i thought that Plumeria nie bunganya hanya berwarna putih dan hanya ditanam di kawasan tanah kuburan. Which is tanggapan saya selama ini salah.
100_0150

Bapa sendiri tanam pokok bunga plumeria nie pun tak tau selama nie pokok bunga plumeria ade berbagai warna. Ape lah.....
100_0146

huhu.... (dush...dush...) kene hantuk kepala.
100_0151
SO, i decided to take some photo of this flowers. Hope you guys like it. :)

100_0145
Cara saya ambil gambar bunga Plumeria nie nampak dramatik sikit. Malangnya ade kecacatan sebab daunya kene cat putih. Jiran kat sebelah tu baru buat renovation rumah. so kenalah tempias cat putih pokok bunga plumeria Daddy saya nie. Nasib tak banyak kena kalau tak..... Amboi!!!! cari pasal lah plak. hehehehe..........

Comments

  1. hye...bunga tue memag banyak jenis...
    huhu tak sangka lak still ada lagi lelaki peminat bunga.
    Anyway....bunga tue memang banyak....stengah takot dengan bunga tue sebab konon2 tumbuh liar dekat kubur he..
    tak masuk akal...
    For me. i suka yang putih kunong tue.. nampak classic =)
    ~~anabella~~

    p/s mnra tue apa... u tak jawab lagi...

    ReplyDelete
  2. hehehe..... rupanya awak plak anonymous yang tanya maksud mnra tu. MNRA is my name. That's all i can say. hehehehe......

    Thanks for visiting and read my simple blog. Maybe because bunga tu selalu ditanam kat Tanah Kuburan dan always seen everywhere. but the truth is that this flower is universal. Not only planted on grave. I'm totally wrong about my 1st impression toward this beautiful flower.

    ReplyDelete
  3. nice pict. mcm yg insan kat ats ckp, xsngke ad gak guyz yg care psl bunge. :) nyway...ur dad mmg rjin laaa...ske bunge ek? cntik sgt. :)

    ReplyDelete
  4. hehehe.....Daddy saya memang rajin. Thanks for ur compliment. :)

    ReplyDelete
  5. mana dok kalau kuah tak tumpah ke nasi..Peribahasa yang sesuai untuk MNRA. hehehhehehh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat