Ketagih....

Baru-baru nie, saya memang suka buka dan buat editing gambar kat Adobe photoshop lightroom. Software nie memang bagus dan senang nak buat editing gambar. Kalau anda seorang Photographer dan perlukan software yang boleh mempercepatkan proses pemilihan dan editing gambar. Software nie lah paling sesuai sekali.

So, semalam saya cuba untuk update software nie through Adobe sebab ade pop out satu page bila buka Adobe photoshop Lightroom. Then saya pun update untuk dapatkan feature yang baru. Tiba-tiba saya ambil keputusan untuk cancel je memandangkan file sangat lah besar dengan internet connection yang hanya upload speed internet connection tak sampai 500kbps - 63kbps je. Akan mengambil masa berjam-jam juga.

Bila buka balik Adobe Photoshop Lightroom. Tiba-tiba keluar satu page Assertion Failed!! Bengang aku dibuatnya. Jadi tak tentu arah saya bila buka Adobe Photoshop Lightroom dah tak berfungsi dengan baik. Saya terpaksalah buat installation baru untuk dapatkan software nie. Dah buat install banyak kali tapi tak berjaya juga. Masalah yang sama masih timbul.

Then, i think nie mesti dari download update yang baru tadi. So, terpaksa lah download update software yang baru. Tak peduli juga tunggu lama, yang penting ada. Keesokan Alhamdulillah download software dah siap. Bila install dah boleh. Syukur.....

Adobe Photoshop Lightroom nie pun dah Upgrade to 2.3 tanpa masukkan serial number oleh kerana dah buat installation dulu. Pendek cerita, rupanya software nie nak upgradekan dirinya ke 2.3 version. huhu...Bolehlah buat editing lagi. Arrhhhh....Ketagih.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat