Intelligence Quotient

Saya sangat mengagumi orang yang mempunyai pemikiran IQ yang tinggi. Cara mereka berfikir, menyelesaikan masalah matematik, mengingati sesuatu dengan mudah sekali dan sebagainya. Selama ni, saya ingatkan Albert Einstien lah yang paling bijak di dunia. 

Rupanya banyak lagi manusia yang lebih bijak dari segi IQ yang tinggi. Malahan orang yang paling Genius yang memegang rekod paling tinggi masih lagi hidup. I guess, saya anggap Albert Einstien sebagai manusia paling bijak di dunia oleh kerana dia yang paling popular yang selalu saya dengar. hehehe.....

It's been a week saya selalu tonton youtube pasal smartest people in the world. Well, usually saya bukan hanya tengok pasal tu je. Apa yang saya fikir dalam otak saya akan taip and cari je dalam Youtube. Bagi saya, youtube adalah satu video enjin carian yang mempunyai banyak kategori. Seperti Mak dia sendiri iaitu google(ketua segala mesin enjin carian di seluruh dunia). Itulah kehebatan internet, semua informasi berada di hujung jari anda. :)

So talking about IQ, saya juga tidak melepaskan peluang mengambil ujian untuk mengetahui tahap IQ saya. Kepada sesiapa yang terbaca post ini, why not try yourself untuk ambil ujian tersebut. Kepada sesiapa yang menggunakan otak kanan, ini adalah satu kelebihan untuk anda kerana IQ test ini banyak menggunakan pemikiran berbentuk imej and logikal.

::: Update :::
Untuk menjawap ujian IQ tersebut, jawap soalan yang anda boleh dapat jawapannya. Kalau main teka sahaja, ketepatan untuk mengenal tahap IQ anda sendiri tidak anda ketahui.

Also, check this out. Which I got the scored that shown below.
IQ Test
Free-IQTest.net - IQ Test


Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Black Seed Oil