Selamat Hari Jadi

10hb September yang lepas ialah hari jadi saya. Masa tu on the way ke Muar. Nak gi rumah Pak Uda selama 5 hari. Ingatkan nak buat post untuk hari jadi saya nie bila dah smpi kat sana, sebab Pak Uda memang dah ade internet connections. Rupanya masalah lah plak. Jadi, agak kelewatan lah sikit saya publishkan post sempena hari jadi saya nie.
Semalam dah buat video khas untuk birthday saya guna Nero Vision. Susun gambar, letak transitions, simpan lagu Amr Diab sekali bertajuk Malak. Nak Export ke file WMV kena tunggu selama 4 jam plak. Keesokan harinya, baru perasan yang lenght video dah terlebih 3 minit. hmmm......takkan nak upload ke youtube. Malas punya hal, dah cancel plak nak letak video.

Memandangkan dah terlebih length videonye. takkan nak bagi tengok lebihan 3 minit tu dengan blank page je. nak edit pun ambil masa yang lama. nie HD punya pasal lah. So, saya main embed je lah video dari youtube.

Setiap tahun, umur dah semakin meningkat. Tiba masanya nanti akan meninggalkan dunia nie juga. Terbentuk soalan nie dalam diri ini. Apakah persiapan saya untuk masa akhirat nanti?



Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat