2 Days KL

Few days ago, pergi ke KL untuk uruskan sesuatu. Balik dari KL naik KTM selama 7 jam. Ingatkan akan tidur nyenyak dan cukup tidur.... tapi disebalik pulak yang berlaku. keadaan tersebut membuatkan saya tidur-tidur ayam. Walaupapun yang berlaku terima jelah.... yang penting sampai JB. Tak sakitpun.... hehehe.....

What have i done in KL? Ok routine nie tiap-tiap tahun kene buat. But i guess, i don't think so that i need to tell what it is. But i'll share some of the experiences that while i'm in KL few days ago. Actually the plan was only spend 1 day untuk selesaikan urusan nie tapi berlanjutan plak.

Do you know that beli tiket bus Transnasional sekarang dah boleh beli melalui online? It is easy and fast. But this website ticket online menyediakan untuk ketiga-tiga bus iaitu Transnasional, Nice dan Plusliner. But the story behind this is that, i beli ticket kat website nie dan bayar melalui MBB2u. I bought a 11:35pm middle of the night which is in the morning akan bertolak iaitu pada pukul 7:30am. After pemblian ticket online dah selesai. saya tulislah no. reference kat kertas putih and other details which i think important.

Pada keesokan paginya, Auntie Jid pun hantar saya ke Larkin Sentral. sampai saja di kaunter saya pun bagilah kertas putih yang mempunyai no. rujukan ticket bas. Hmm..... rupanya saya kene printkan maklumat pembayaran yang saya beli ticket melalui online. Leceh betul.... ingatkan dah canggih. rupanye kene prove lagi melalui black and white. Nie mesti PHP website tu tak mengikut tahap ISO. haha......... Pegawai kaunter ticket pun suruh saya buat balik mengikut contoh yang dia telah berikan. Nasib baiklah sempat tulis semua maklumat yang diperlukan klu tak. urggh....... ketinggalan lah nampaknya.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat