Tentang Saya

Kad perniagaan atau lebih dikenali dalam bahasa inggeris yang disebut business card adalah kad yang mengandungi maklumat perniagaan tentang syarikat mahupun individu. Business card selalunya diedarkan atau didapati apabila bertemu dengan wakil syarikat ataupun individu-individu tertentu. Mereka akan mengedarkan business card masing-masing untuk pengenalan rasmi sebagai kemudahan dan bantuan ingatan di masa depan kelak.
Kad perniagaan biasanya termasuk nama pemberi, gabungan syarikat (biasanya dengan logo) dan maklumat hubungan seperti alamat jalan, nombor telefon, nombor faks, e-mel dan laman web. Ia juga disertai dengan maklumat seperti teleks, akaun bank, kod cukai. Secara tradisi, business card biasanya banyak di"print"kan dengan teks warna hitam yang mudah dibaca pada kertas board putih. Namun, Kad perniagaan yang profesional pada zaman sekarang mempunyai lebih dari satu aspek reka bentuk visual yang menarik.
Selesai cerita tentang Business card dengan ayat skema yang disebutkan di atas. Ni pulak saya nak bercerita tentang Business Card Alam Maya. Di zaman moden yang dibanjiri dengan pelbagai kemudahan teknologi. Kini kita dah boleh buat business card secara percuma tanpa mengeluarkan se SEN untuk pembuatan material. Apa yang perlu disediakan hanya Laptop ataupun PC dan juga internet connection. Memang mudah... Untuk membuat Business card alam maya ini, perlu ada fikiran yang kreatif untuk menghasilkan Business Card yang menarik bagi mendapat perhatian. Laman web yangdimaksudkan untuk business card alam maya ialah ABOUT.ME.
So kalau korang banyak sangat profile laman sosial networking nie. Korang boleh satukan dalam website nie.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Black Seed Oil