Transformer 3 : Dark of the Moon







Dah tengok filem ni last wednesdays kat Pavillion GSC with 2 other friends after karakoke for 3 hours at greenbox sungei wang plaza. As usual, filem nie memaparkan benyak aksi-aksi yang menarik.

Apa yang baru dalam filem ni ialah pelakon Heroin dah tukar. From Sexy Attractive Megan Fox to Sexy Cute Rosie Huntington Whiteley as Carly Spencer and both of them have a sexy lips. In my opinion, lakonan dia boleh lah tahan ok. Tapi tak "seboleh tahan" lakonan Megan Fox.

Tertanya-tanya juga bagaimana watak Megan Fox punye jalan cerita dalam movie nie dah break up dengan Sam Witwicky. Tiba-tiba terus muncul watak heroin baru dalam filem nie. So kononnya nak pair dengan pelakon british lah yer...

Other aspects, ade 2 babak yang nampak obvious dari segi penggunaan CGI (tak nampak real). You'll know later which scene yang saya maksudkan if you watch this movie.

Another interesting part of this movie is watak jahat Patrick Dempsey as Dylan. Pelakon Doktor dalam drama Greys Anatomy.

Dari segi plot jalan cerita, lots of dialog scene at the beginning but peak of the story of this movie memuaskan. I always get excited when there's a lot of action in this movie. It's like i'm being part of it (jadi watak pembantu hero pun jadilah). hehehehe...


Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat