Skip to main content

Yuna Zarai


Talk about Yuna, in the early days of her involvement in music industry in her home country Malaysia. I'm not really a big fan of her. But used to like some of her Malay songs.  Then, when i rediscover back her music involvement as an independent singer in USA. I become more interested and want to know more about her achievement as an independent singer in USA. 


My 1st impression during my researched about Yuna based on Youtube, News from social media and her own website. I was not that being skeptical about wether she can't make it or not. What i found about this talented Yuna is that her music, she represents herself as for what she is which i think not all artist can sustained  this kind of positive attitude just like what she does.



Her music, i just can't believe it really make me fever (addicted and love to listened) untill everytime i wanna go to sleep will listen her songs esp. the song titled - Coffee.  :) Yeah i know, kind of awkward and admitted here in my blog. But that what's happen to me.  hehehe...

She make mostly of her songs based on her life experienced, which i think amazing and really can connect through it which can relate to a listeners about life. Some of you read this might say that i become fan of her because she won in Anugerah Juara Lagu (AJL) 27  that was held this recently.  I would say, it just a coincidence.  Because, i'm not really into Malaysian music industry and if you ask me, i'm much more into indonesian music.



The reason i'm into her music now is that i really attracted on how she bring herself as a Malay women in the big country like USA.  Another factor is that Pharrell wanted collaborate with her to make music. Which i think this is cool. This mean and shows that people out there really see her ability to make true and good music. I know she got alot of award and endorsement in Malaysia but still that is not the reason i became fan of her.

Speaking about her acoustic songs, it's very unique listen to a beautiful voice she have. Some of her song really inspiring and simple to understand which i can relate to my own life. :) 

This is my favourite song so far ....

Follow Yuna's Twitter @yunamusic
Watch  Yuna  @ http://www.youtube.com/user/YunaMusicOfficial
Visit Yuna @ http://www.yunamusic.com

Grab an album from Yuna : Nocturnal

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Assalaamualaikum warahmatullahi wabaraktuh..

Doa qunut ada tiga macam;


Pertama:
Doa Qunut Nazilah, iaitu doa yang dibacakan setelah ruku' (i'tidal) pada rakaat terakhir shalat. Hukumnya sunnah haiat (kalau lupa tertingal tidak disunatkan bersujud sahwi). Qunut Nazilah dilaksanakan karena ada peristiwa (mushibah) yang menimpa, seperti serangan rejim zionis ke atas gaza baru-baru ni, bencana alam, flu burung, dan lainnya.

Qunut Nazilah ini mencontohi Rasulullah SAW Yang memanjatkan doa Qunut Nazilah selama satu bulan atas mushibah terbunuhnya qurra' (para sahabat Nabi SAW yang hafal al Qur'an) di sumur Ma'unah. Juga diriwayatkan dari Abi Hurairah ra. bahwa "Rasulullah SAW kalau hendak mendoakan untuk kebaikan seseorang atau doa atas kejahatan seseorang, maka baginda doa qunut setelah ruku' " (HR. Bukhori dan Ahmad).

Kedua:
Qunut shalat witir. Menurut pengikut Imam Abu Hanifah (hanafiyah) qunut witir dilakukan dirakaat yang ketiga sebelum ruku' pada setiap…

Kelas Percuma Belajar Agama

Semenjak berhenti bekerja disebuah restoran di area Kg. Pandan. Saya aktif semula menghadiri kelas agama di Perkim Sentul. Sejak saya di "assign" kan untuk hantar minuman setelah bekerja beberapa minggu. Saya pun mengambil keputusan untuk berhenti. Atas sebab hal-hal yang tertentu. Gaji quite good, tapi nak buat cam mana. I need to defend my own principle as a Muslim dan juga atas nasihat daripada orang tua yang sudah lebih dahulu makan garam.

Ok berbalik cerita pasal kelas Agama, saya panjatkan syukur alhamdulillah pada yang Maha Esa. Sebab menemukan saya dan menempatkan saya di kawasan yang senang untuk saya belajar agama. Thank You Allah...  Surau dan Masjid pun dekat (Alhamdulillah). Usually, saya menghadiri kelas agama end of the week. Iaitu pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Jumaat lepas office hour. Manakala sabtu dan ahad pula pada sebelah pagi hingga ke petang. Moga-moga apa yang diusahakan ini, saya dapat melakukannya dengan istiqomah.

Bagi jadual pembelajaran agama …

Black Seed Oil

Sebut pasal Habbatus Sauda, memang banyak kelebihan makan (biji) atau minum (minyak) Habbatus Sauda nie. Salah satunya ialah bila kita batuk..... dan setelah minum dua kali Habbatus sauda nie dalam sehari batuk akan hilang. Insya'allah. Itu bagi batuk yang biasa. Bagi batuk yang "Luar biasa" pula dalam 2-3 hari dah sembuh.

Bukan itu sahaja, minyak habbatus sauda juga boleh dijadikan sebagai minyak urut dan minyak rambut bagi sesiapa yang keguguran rambut. Habbatus Sauda juga mengandungi banyak khasiat yang baik untuk kesihatan tubuh badan. Terutamanya untuk menguatkan ketahanan imun sistem dalam badan kita.

Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda: “Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu?Baginda menjawab, “Al-Sam itu ialah maut” Riwayat Imam Bukhari.

Dalam Bahasa orang putih kata  The Nature's Miracle Remedy.

WeblogHabbatus Sauda saya ini juga mempunyai Facebook P…