Posts

Showing posts from October, 2008

Photofunia

Image
Some of my pics that i used to upload it in Photofunia. Nampak macam betul ek.....

This Week Project

Image
Tonight, my boss call me if i can start and ready to take shoot for wedding photography this end of week on 2nd Nov. What a surprise and i said yes. Walaupun this is the first time experience to take shoot of wedding photography. I am sure that I can do it. At last, one of my goal akan tercapai. But the problem is cameranya takda. LOL!!!!

Nampaknya kenalah pinjam dengan kawan(ann) untuk ambil gambar perkahwinan pada hujung minggu nie. But she have to make confirmation esok samada boleh dipinjam cameranya atau tidak sebab dia pun ada client juga pada minggu nie.



Selain daripada tu, saya jadi akauntan untuk syarikat Berkat Jaliah Enterprise. huhu... Syarikat kuih milik maktok saya. Dulu ada belajar pasal bookkeeping. Tapi dah lupa semua......nasib baik ada internet, bolehlah saya buat rujukan balik untuk memahami semula basic accounting. Nasib baik konsep debit dan kredit tak lupa....

UPDATE : My 1st Project been cancelled due to the camera problems. No Camera. :(

Girls love me...

Image
These Girls really in love with me. Hehehe.....


Even Gisele Bundchen like me.....



Alessandra, salah tempat tu nak touch up muka saya.

Flower for u.....

Image

Blogger University

Image
Bila saya nak modifykan layout saya ke design yang baru, saya akan rujuk dengan blog nie. Selain daripada Hackosphere dan Hoctro Place's. Antara ketiga-tiga ni, Blog U lah yang paling saya gemar lawat sebab blog design nya yang simple dan sedap mata memandang. Tutorialnya juga senang difahami dengan penerangan yang ringkas dan padat.

Kalau anda nak ubah design blog, anda bolehlah lawat blog milik kepunyaan Anne. Jika anda mempunyai kesulitan dengan tutorial nya, anda boleh hubunginya melalui e-mail atau tinggalkan pesanan dalam blognya. :)

Cuci Motor

Hari nie, saya cuci motor Vespa jenama Piaggio kepunyaan Tok Abah saya. Kalau saya panggil motor nie - Motor bebe'. Hahahaha.... LOL! The reason i wash the motor because i'm gonna used it when i'm going to work. Tak payah lah saya jalan kaki. huhu....

For the history of this Motor. You can watch this video.


Flowers

Image
These are some of the flowers i take at Sungai Buloh. If you guys know the name of the flowers, leave me comments. Because i don't know the name of the flowers. :) Tadaa..........

Balik & Menetap Di JB

Bertolak Dari Rumah Pak Az 5 Pagi dan sampai di stesen Puduraya lebih kurang jam 6:45pagi. Beli tiket Bas yang terawal sekali jam 7:30pagi. Sampai Di JB jam 11:30pagi. A new beginning to start something in my life.......

Selamat Hari Raya Yang Ke 17

Image