Posts

Showing posts from August, 2008

Bulan Yang Mulia... Marhaban Ya Ramadhan.

Esok dah Puasa....Bestnye. Tapi kali nie saya berpuasa di Semenanjung plak. Bukan di sabah. Sedih jugalah sebab tak dapat sahur dan buka puasa dengan kawan-kawan kat sabah Especially Si Jul. Well anyway, at least kali nie saya dapat pengalaman yang baru berpuasa di negeri semenanjung.

Untuk semua umat Islam di Malaysia dan seluruh dunia. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Menjalani Ibadah Puasa. Oklah untuk tatapan semua sempena bulan Ramadhan, ku sajikan anda sebuah hasil karya dari kawan Si Jul. (main copy and paste je tanpa beritahu dia)

bulan dimana nafas kita menjadi tasbih
tidur kita menjadi ibadah
amal kita diterima
dan doa kita diijabah

sungguh cantik kain pelikat
dipakai orang pergi ke pekan
puasa Ramadhan semakin dekat
salah dan silap mohon dimaafkan

berharap padi dalam lesung
yang ada cuma rumpun jerami
harapan hati bertatap langsung
cuma terpapar di'teratak ini.

CareGiver

Kudo's to you Sharon Cuneta. 30 years in Show business. Filipina Mega Star........ Really like your acting since i was a little kid.

***Tissue....Tissue... Please.***

Soulmate

Incompatible, it don't matter though
'cause someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Is it possible, Mr. Loveable
Is already in my life?
Right in front of me
Or maybe you're in disguise

[Chorus]
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Here we are again, circles never end
How do I find the perfect fit
There's enough for everyone
But I'm still waiting in line

[Chorus]
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

If there's a soulmate for everyone

[Bridge]
Most relationships seem so transitory
They're all good but not the permanent one

[Chorus]
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Who d…

Tak Dapat Install Photoshop CS3

Image
Menggaru kepala bila tak dapat install Photoshop CS3 Extended dalam notebook pc. Rasa menyesal pun ada juga sebab Photoshop CS3 saya dah remove-kan dalam program files dan juga telah delete dalam recycle bin. Bila nak Install Photoshop CS3 extended plak keluar satu message yang PSD CS3 extended tak boleh di install sebab ada conflict dengan PSD CS3. Kan padan muka aku, siapa suruh gatal sangat nak remove-kan PSD CS3 tanpa Uninstall dalam add or remove programs. Apa tidaknya, saya tak jumpa dalam Change & remove programs. So, saya main jelah kat program files. Inilah akibatnya atas perbuatan aku yang nak sangat install software terbaru dari Adobe.



arrrhhhh.....................Geram tak dapat install. Nampaknya untuk sementara waktu, kenalah guna Paint Shop Pro dul untuk edit gambar-gambar fotografi saya.

Cabut Gigi

Image
Alhamdulillah.....2 gigi saya yang buruk telah pun dicabut. hehehe.... one of my goal untuk cabut gigi saya yang buruk nie telahpun tercapai. It was a good experience than before.....kali nie saya tak rasa sakit sangat bila dicabut. Sebelum nie memang sakit....arrhhhgg.... SAKIT!!!!

Yikes......... kiri dan kanan kena cabut.

Ubat yang diberi.


Kain Kapas untuk sumbat ke dalam lubang gigi. Banyaknya di bagi.

Anyway, kalau korang nak cabut gigi ke......korang carilah Klinik Pergigian yang tertera dalam gambar tu. Siap promosi lagi...... hehehe. Good Services.


Thank u Daddy. :)