Posts

Showing posts from December, 2008

Telling The Truth....Or Just Keep It For Goodness.

It's kind of weird to say when i hear and that person talked about bad things in front of me about the person that i really care and respect.

This is not the first time i hear from that person's mouth but too many times since 1st two week i've known this person. At first, i still can be patient to hear it. But when it comes to 2,3, 4, 5 times. I can't stand it anymore. Feel like i lose respect to this person. In the beginning, i still can accept it but when that person keep telling me over and over again i feel annoyed and get mad. So, i decided to keep this person mouth off by telling that person to stop, or i may hate you.

At first, I decided not to tell this matter to the person i really care and respect because this might hurt and affected. But i couldn't stand it anymore.....So i tell the truth.

Sometimes, i don't understand why that person want to do this and keep saying the same things about the person that i really care and respect behind his back. If do…

KLCC Buildings At Night

Image
Jikalau ada camera Dslr, memang menyeronokkan. Best..... So, masa kat Klcc saya mengambil peluang untuk mengambil gambar-gambar bangunan. Actually, masa tu saya bosan dan untuk tidak membuang masa denhan menunggu. Saya perasan bahawa pemandangan bangunan disekeliling saya agak menarik untuk ambil gambar dengan menggunakan camera dslr nikon D40x.

Untuk mencantikkan tone warna gambar, saya menggunakan PSD lightroom untuk membuatkan gambar nampak lebih menarik. After that i used Snapfire bagi membuat satu collage gambar-gambar yang telah saya ambil. Then baru lah saya simpan text copyright dengan menggunakan photoshop.

Matahariku - Agnes Monica

Lagu nie memang best giler bagi saya....Lirik lagu yang menyentuh perasaan. Expressi suara yang baik dan juga senang masuk dalam kepala otak saya. :) Amazing song from Agnes... 

Rawan - Azharina

Terdengar lagu nie masa ikut foster family balik JB. Sekali dua dengar nie tak lah melekat di fikiran. Selalunya bila dengar lagu yang best terus ternyanyi-nyanyi. Tapi bila dengar banyak kali baru lah macam rasa best.....Comment tentang lagi nie. Good to hear and i give 4/5. 

Kalau tak nak ade gangguan mendengar video lagu nie, turn off my music box so that you can hear clearly. :) enjoy......

My Music Box

Image
Dah lama saya terfikir nak letak widget musics player. Akhirnya saya dapat simpan juga widget nie dalam sidebar blog. Apa yang saya suka pada singingbox nie ialah lagu-lagu yang anda dengar sekarang adalah dalam bentuk .sbx iaitu salah satu alternatif format yang kecil yang mampu memainkan lagu-lagu kegemaran anda dengan cepat tanpa tersekat. Jika dibandingkan dengan format .mp3 lagu-lagu yang dimainkan mengambil masa yang lama untuk didengar kerana fail lagu yang besar.

Sebenarnya saya nak buat tutorial untuk bagaimana convertkan lagu-lagu fail format .mp3 ke dalam format .sbx. Tapi saya agak malas untuk menulisnya dalam blog saya. So, i biarkan singingbox untuk menerangkannya. Enjoy the music i listed on my music box. Assalamualaikum...

Saya Menang......

Talk about GQ from my previous post. I won from this competition and as a surprise. My photo image was drawed by Latif Maulan. Cool............

I would like to thank for the owner of the blog http://www.mohamadj.com who endorse this GQ competition.

Selamat Hari Raya Aidiladha

Image
Kepada Para bloggers yang menyambut Hari Raya Korban dan kepada keluarga saya, Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha.

Sama-samalah kita doa mendoakan agar kita dapat menghasilkan pengorbanan yang terbaik di sisi Allah di dunia. Amin.

The Price Of Freedom

Image
Baru-baru nie, saya terlibat dalam satu program motivasi di Sedili anjuran BPR. Program yang disertai seramai 62 orang pelajar-pelajar Universiti dari UTM & KUiTTHO. Tugas saya dalam program ni ialah mengambil gambar portrait setiap pelajar yang mengikuti program ini. Dan yang paling best ialah cara pengambilan gambar untuk setiap pelajar kena pegang nombor hingga ke paras dada seperti banduan.

Program yang dijalankan selama tiga hari ini memang berbeza dari program yang lain sebab sepanjang program ini dijalankan Pelajar dilayan seperti banduan dari semua aspek seperti makan, minum, tempat tidur yang takde Aircon, dan sebagainya. Program yang diberi nama The Price of Freedom memberi message bahawa mereka harus menghargai kehidupan yang mereka ada sekarang dan tidak mensia-siakannya.

Some of the pictures that have been taken in the programmes.

Peserta kena duduk mencangkung seperti banduan untuk menunggu giliran masuk ke jail. Kesian kena teriak plak tu oleh Pegawai-pegawai Penjara..…

Terima Kasih Cinta.....

Tersadar didalam sepiku Setelah jauh melangkah Cahaya kasihmu menuntunku Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya Kau berikan lagi kesempatan itu Tak akan terulang lagi Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
Tanpamu tiada berarti Tak mampu lagi berdiri Cahaya kasihmu menuntunku Kembali dalam dekapan tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya Kau berikan lagi kesempatan itu Tak akan terulang lagi Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
ouuwwww... ouuwwww...
Terima kasih cinta untuk segalanya Kau berikan lagi kesempatan itu Tak akan terulang lagi Semuaaa kesalahanku oouuwww Kesalahanku yang pernah menyakitimu

Gentlemen Quarterly

Image
Kononnya nak jadi model so berangan-anganlah jadi model dalam blog nie. Best gak dapat hadiah siapa dapat markah yang paling tinggi...........dapat Hadiah istimewa. Tak nak banyak cakap kat sini. Visit this blog untuk mengetahui lebih lanjut tentang apa yang saya katakan dalam post saya kali nie.