Posts

Showing posts from March, 2009

Aku dan Si Baju Hitam

Image
Posing Maut...



aku dan pokok



posing kat playground

Kampung Halaman Ku

Image
Nielah rumah kat kampung halaman saya.....

cantik kan....siap dengan lampu raya lagi. Walaupun panas terik! LOL!!!

Ye ke? boleh percaya ke rumah saya? huhu....

Earth Hour in Sungai Buaya

Image

Earth Hour 2009

Earth Hour will begin in few minute more. Take Action, Make Difference and Save The World. :)




Lagu Linkin' Park Numb Versi Indonesia

Hahahahaha......Kelakar...

Sultan Abdul Samad - Photography

Image
Saya ambil kesempatan untuk belajar ambil gambar di kawasan Bangunan Sultan Abdul Samad. Saya ambil gambar orang di sekeliling dan aktiviti di kawasan Bangunan Sultan Abdul Samad. Nie lah hasilnya.













Seronok ambil gambar. Hope you guys like it. :)

Saya Nak...

Image
Setiap manusia mempunyai impiannya yang tersendiri. Ade yang nak jadi Kaya, Web Programmer, Model, Belajar sampai ke Menara Gading, dan sebagainya. 
This is What I Want In My Life  ;
Nak jadi Web Programmer - Suka bina laman web (tapi lum khatam lagi buku nie)
Baru lah ambil exam nie. Insya'allah tahun nie saya ambil duduki exam nie.
Make Money Online -  Jana Pendapatan Melalui Internet.
Kereta Toyota : tak kiralah ape model pun(dapat keta macam dalam gambar nie lagi best) but i prefer VIOS.
Rumah


I love Vegetables. Esp. Tomato, broccoli and kacang panjang. Ada orang kata i tak suka makan sayur. Ye ke? u dont know me yet.
Nak six pack. Nak fit. Sihat selalu.

Insya'allah will be in Mecca in the Future. Lum tau bila. 

and Back to School.  Since i can't continue my study way back when i'm still teenager because of some reasons. Now,i'm ready to do this. For my good future.
So this post is for my LOA - Law Of Attraction.

Make You Feel My Love

When the rain is blowing in your face,
And the whole world is on your case,
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love.

When the evening shadows and the stars appear,
And there is no one there to dry your tears,
I could hold you for a million years
To make you feel my love.

I know you haven't made your mind up yet,
But I would never do you wrong.
I've known it from the moment that we met,
No doubt in my mind where you belong.

I'd go hungry; I'd go black and blue,
I'd go crawling down the avenue.
No, there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love.

The storms are raging on the rolling sea
And on the highway of regret.
Though winds of change are throwing wild and free,
You ain't seen nothing like me yet.

I could make you happy, make your dreams come true.
Nothing that I wouldn't do.
Go to the ends of the Earth for you,
To make you feel my love

Keluar Jemaah Ke Jalan Allah

Image
Last week, i got called from Uncle Zul(Daddy's Friend). He asked me wether i want to join untuk keluar Jemaah. Saya dengan besar hati bersetuju untuk keluar Jemaah di Jalan Allah. Nak juga rasa dan tambahkan ilmu pengetahuan dalam Agama. 

Walaupun saya tak sampai 3 hari oleh kerana dalam masa yang sama ade kursus belajar memandu kat Kuala Kubu. Tapi saya rasa bersyukur pada Allah kerana diberi kesempatan untuk mengenali-Nya dengan lebih dekat dengan ilmu pengetahuan saya dalam agama yang teramatlah sikit. 



Para Sahabat Keluar ke Jalan Allah

Sebanyak 150 jemaah telah dihantar dari Madinah dalam masa 10 tahun tersebut. Baginda s.a.w. sendiri telah menyertai 25 daripada jemaah-jemaah tersebut. Sebahagian jemaah tersebut terdiri daripada 10,000 orang, ada yang 1,000 orang, 500 orang, 300 orang, 15 orang, 7 orang dan sebagainya. Jemaah-jemaah ini ada yang keluar untuk 3 bulan, 2 bulan, 15 hari, 3 hari dan sebagainya. 125 jemaah lagi sebahagiannya terdiri daripada 1000 orang, 600 orang, 50…

Ketagih....

Baru-baru nie, saya memang suka buka dan buat editing gambar kat Adobe photoshop lightroom. Software nie memang bagus dan senang nak buat editing gambar. Kalau anda seorang Photographer dan perlukan software yang boleh mempercepatkan proses pemilihan dan editing gambar. Software nie lah paling sesuai sekali.

So, semalam saya cuba untuk update software nie through Adobe sebab ade pop out satu page bila buka Adobe photoshop Lightroom. Then saya pun update untuk dapatkan feature yang baru. Tiba-tiba saya ambil keputusan untuk cancel je memandangkan file sangat lah besar dengan internet connection yang hanya upload speed internet connection tak sampai 500kbps - 63kbps je. Akan mengambil masa berjam-jam juga.

Bila buka balik Adobe Photoshop Lightroom. Tiba-tiba keluar satu page Assertion Failed!! Bengang aku dibuatnya. Jadi tak tentu arah saya bila buka Adobe Photoshop Lightroom dah tak berfungsi dengan baik. Saya terpaksalah buat installation baru untuk dapatkan software nie. Dah buat inst…