Posts

Showing posts from 2009

Avatar - Pandora - Na'vi

Watched this breathtaking movie last 27th dec. which fall on sunday. At first when i saw the Avatar Movie Trailer,i thought that this is just an ordinary 3D animation movie. Despite of that, i was wrong. This 3 hours movie will make you say WOW while you're watching it. Trust me.

The uniqueness of this movie is the combination between the real world and 3D animation which i think has the perfect blend. The actors are very good indeed esp. the character of Neytiri played by Zoe Saldana which gave an emotional and strong performance and my fav. Alien movie Queen Sigourney weaver - she always amazed me. Sam worthington - Damn your good.

The storyline - blow me away. Want my advice? Just go to cinema at your nearest place while it's still available.

Open Your Eyes By Maher Zain

Image
Open Your Eyes
Look around yourselves
Can't you see this wonder
Spreaded in front of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony
Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
The push it all aside..
NO......

"*"
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise

Take us in the best way
(Allah)

Guide us every single day...
(Allah)

Keep us close to you
Until the end of time...

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you're feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?
Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
The push it all aside
NO..........

Repeat "*"

When a baby's bor…

Ole-ole From Qatar

Image
Here's what i got from my Daddy in Qatar.


I was asked by my Daddy if there something that i want as an ole-ole from Qatar. But i don't request anything. Then, after a few days i look back on the Igal (some of them call Ogaal)that i bought previously while i'm in Qatar few months ago. I bought the wrong Igal which doesn't have a tail. I change my mind to request to get me an Igal with a tail. So i'll have a complete National Qatarian Men Custom. According to Dad, An Igal with a tail is the Dress Code of Qatarian men. Which i think the differences between other arabian country dress code.


Need to watch this. Which originally downloaded from Youtube.
Muhammad: The Last Prophet


Sweet Non-alcoholic Perfume.


T-Shirt Of Bidding nation Qatar 2022.


A very LOVELY Drawing letter from WAWA. It doesn't have a price but it's very sentimental value for me. She said to dad that she doesn't buy anything for her foster brother from Qatar so she decided to draw something for …

Abdul Jamal's Family Gathering

Image
on 26th Dec. this year, i've attended my foster daddy's family side. Which has been held at Leisure Mall for Bowling Tournament and Restoran Zona Ayam Penyet for having dinner. It was great and we're having fun during the event. Since my family foster were still in Dubai during that time, i was told by daddy to represent them for the bowling tournament and ask me to get top 3 on this game. All i'm able to say is Insya'allah. :)

So inilah gambar-gambar yang sempat saya ambil semasa program diadakan.





Bowling Tournament at Leisure Mall





Tok Bon. :)


The Winner of Individual category for Adult - Uncle Dan. ha' Daddy jangan kata uncle Dan senang dikalahkan. hahahah.....


My Twins Joe menurut kata Kak Izan dan Kak Farah. They said we look alike.
Are we?

Kak Farah yang telah benyak bertungkus lumus menjayakan program ini. kudos to her.


Semasa makan malam di Restoran Zona Ayam Penyet, Hadiah-hadiah bagi pemenang berkumpulan dan individual sambil menikmati makanan Ayam Penyet y…

Bill gates or Hitler (funny SubTitles)

Video nie buat saya gelak. Hahahahaha.....

Linux sekarang dah semakin User friendly and very easy to use.

Jason Derulo

Image
Jason Derulo - Whatcha Say .mp3



Found at bee mp3 search engine


Got to know this song from the status message in my Facebook profile that said Flyfm Dj dedicated this song to Tiger Woods. Takde kene mengena pun.

I think berita hangat pasal tiger woods banyak scandal dengan perempuan hanyalah satu khabar angin sahaja. Mungkin ada yang nak jatuhkan dia dengan cara ini kot. Who knows...

While I Was In Doha : Doha Islamic Museum Art

Image

Tubuh Sexy Jennifer

On Saturday October 31st, which is last month. Me and my friend Rejab watched a movie called Jennifer's Body. The reason we watch this movie because of Megan Fox (if you you're a big fan of Transformer, i'm sure you'll know her) are one of the main starring in this Movie which she played a role of a beautiful sexy young teen who like eat boys as her dishes to keep her beautiness of her sexy body.  LOL!!!!

Ok, let's keep it short 'cause i'm not really good at reviewing a movie. What i  like about this movie is that the love and friendship between Jennifer and Needy played by Amanda Seyfried(Mamma Mia) showed on this movie. They are very good friends eventhough their style and personality are way too different from each other. But, their friendship is changed when Jennifer possessed by a hungry Demon.

One more thing i like is there's a scene showed when Needy Killed Jennifer. When Needy take off the Necklace which have a BFF's love symbol from jennif…

Azan

Image
SETIAP KESABARAN AKAN DIGANTI DENGAN KEMENANGAN
SETIAP KEDUKAAN AKAN BERGANTI DENGAN KEBAHAGIAAN
SETIAP PERPISAHAN PASTI BERMULA DENGAN SATU PERTEMUAN
SETIAP YANG BERAKHIR AKAN BERTUKAR DENGAN SUATU PERMULAAN
SETIAP KEJADIAN TUHAN PASTI ADA HIKMAHNYA . . . . . . . . . . . . .

Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal . Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu .
Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu .

Allahu Akbar!!

ADAB MENDENGAR AZAN
Kematian itu pasti menjelma . Hanya masa Dan waktunya yang tidak Kita ketahui. Cuba Kita amati . Mengapa kebanyakan orang yang nazak, hampir ajal tidak dapat berkata apa-apa . Lidahnya kelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut' .

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: 'Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya'.

Ini jelas menunjukkan, kita disa…

How To Silent Your Nokia Phone Immediately

Image
Sedang anda berada dalam bilik meeting dan masa tu anda kebetulan membuat persembahan mengenai projek kerja yang baru didepan Bos dan Client. Tiba-tiba telefon bimbit berdering dengan alunan lagu dangdut yang kuat. Tanpa disedari bahawa anda terlupa untuk "silent mode"kan telefon bimbit.

Tentu kejadian seperti itu akan mengganggu konsentrasi anda dan juga orang yang berada dalam bilik meeting. Sebaik-baiknya adalah diingatkan untuk "silent mode"kan dahulu sebelum masuk ke bilik meeting. Tapi untuk mengatasi keadaan seperti yang dinyatakan di atas. Tentulah kita terus turn off atau "silent mode"kan sahaja.

But do you know, anda boleh silent mode telefon bimbit dengan hanya menekan sekali sahaja di keypad telefon bimbit nokia.

Cara nya macam nie;



Tekan symbol # kat keypad. dan akan keluar dalam screen telefon bimbit (ACTIVATED PRROFILE : SILENT) bahawa telfon bimbit anda dalam keadaan silent mode. Untuk kembali ke profile asal. tekan balik butang Hash #.
E…

While I Was In Doha : Souq Waqif

Image

Alam Mahsyar

1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yg lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yg tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

2. Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa”. Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha
Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

3. Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

4. Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpa…

Duit RM50 Palsu - Awas

Image
Contoh duit yang ori dan yang palsu. Sila klik pada gambar untuk besarkan gambar yang dipaparkan.

Zaman teknologi yang semakin canggih pelbagai tipu helah yang dibuat untuk mendapatkan keuntungan semata-mata.Apelah jadi dengan org macam nie. Takde benda lain nak buat. Menyalah gunakan teknologi yang sedia ada untuk kepentingan diri sendiri supaya cepat jadi orang yang senang.

Via - Gmail (forwarded message)

While I was In DOHA : Corniche Street

Image

Bayi Al-Quran Diserbu

Image
SEORANG ulama mendukung Ali di rumahnya di Kizlyar pada Isnin lalu.

KIZLYAR - Seorang bayi ajaib, Ali Yakubov membawa harapan keamanan kepada penduduk Dagestan, wilayah selatan Rusia yang majoritinya orang Islam selepas kehidupan mereka terseksa akibat keganasan agama yang berlarutan.

Pada minggu ini, beratus-ratus pelawat berbaris panjang untuk melihat bayi berusia sembilan bulan itu selepas beberapa ayat suci al-Quran muncul pada tubuhnya pada setiap Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Pada setiap hari, kira-kira 2,000 pelawat daripada 20 juta penduduk Islam Rusia datang untuk melihat bayi ajaib itu.Di luar kediaman ibu bapa bayi berkenaan iaitu Shamil Yakubov dan isterinya, Madina Yakubov, kedua-duanya berusia 27 tahun, orang ramai dilihat berdoa sambil mengucapkan kesyukuran kepada Tuhan.


Kulit Ali yang mengandungi ayat-ayat Al-Quran

"Allah melindungi Dagestan," kata Akhmed Khadzhy iaitu seorang pesara dari Khasavyurt, bandar di sempadan Chechn…