Posts

Showing posts from February, 2009

Adakah Anda Mempunyai BukuMuka?

Facebook kalau dalam pengertian saya dalam bahasa melayu ialah BUKUMUKA. Adakah anda seorang suka bersosial dalam internet? Then, tidak asing lagi BUKUMUKA ini pada anda. Banyak khabar angin bahawa facebook suatu hari nanti akan meletup seperti myspace yang digilai oleh pengguna internet dari seluruh dunia dan akan mengalahkan Myspace yang mempunyai ahli yang terbanyak sekali.

Nampaknya Bukumuka ini memang sudah mendahului statistiknya dari myspace mengikut kajian saya gunakan dalam google trends. Tapi di negara Malaysia, Myspace masih mendahului nya. I'm a big fans of myspace dulu. But now, dah beralih ke BUKUMUKA plak. 
Memang tak sah kalau tak buka facebook hari-hari. It's like something waiting for me there in my facebook profile sedangkan tiada apa-apa invitation atau request dari sesiapa. Tu namanya dah Ketagihan. huhu.... Am i in a Facebook fever now? Mari kita tonton apa kata Happy Slip tentang Facebook....

Lagu facebook untuk anda.......

Gigi

Image
Gigi kalau tidak dijaga dengan rapi inilah akibatnya....



Oleh itu, gosoklah gigi selalu.2 atau 3 kali sehari. 
untuk tatapan kalian, enjoy this funny video.

2012

Can you imagine if this happen to us? Banyakkan lah beramal dan bartaubat pada ALLAH SWT.

Dragon Ball Evolution 2009

Tak sangka Dragonball yang popular dalam buku komik akan difilemkan dalam tanyangan realiti. wow.... this is something a big surprise to all Dragonball fans out there. This is cool to watch the movie. Can't wait to see it.

The Fast Clapper

Ponteng 2 Hari......

Ponteng apa? Apa lagi kalau bukan ponteng dari working out. huhuhu..... Selama 2 hari kat sini(JB), tak habis-habis asyik makan je kerja ku. Lebih 4 kali sehari makan. My stomach maybe get bigger and got belly again. Ahhh...... But i can't stand to see the foods. Delicious!!! huhuhu...Even sekarang pun tengah makan dadi sambil menaip. Gosh.....nasib baik tak tinggal sini. Kalau tak, akan jadi besar bagaikan Johan. LOL!!!
Anyway i'm in JB now help my foster family having a "kenduri" occasion. Been here for 2 days. Penat tu penat but i learn something from it. Tomorrow will be back again to KL(rawang), need to improve more and keep working hard to achive my goals & dreams. I realize that year by year i'll geting older and i need to do something in my life. Need to improve myself.....
I'll be kid once, be a teenager once, be an adult once and live in this world once in my lifetime(so as you). So i have to cherish and appreciates every times in my life and feel…

TED Motivational Talk : Richard St. John

Interesting video to watch. Funny and valuable information.

Maybank2U

Image
Hari nie gi keluar, applying for new bank account at Maybank. So,worth it. So happy to open an account at maybank because i've been a given a choice to choose wether to have the ATM card or the Debit Card. So apa lagi mestilah saya pilih debit card. Which i've been waiting to have a debit card for my paypal application. Yahoooo......

If you ask me why i choose debit card which give me more advantage than using ATM card?

1st,   as i mention above to enable me to open an Paypal account.(the most important thing)
2nd, easy for me to make an online banking.
3rd, A national payment acceptance for any bookstore, groceries store and etc. that accept a bankcard.



BIMB, i'm sorry. It's hard to make an online banking with you guys. So, i have to find another bank which make my life more easier to make a transaction through online.

Lepas selesai buka account maybank. Gatal plak kaki nie nak ke Kinokuniya bookstore kat KLCC. Memang rindu sesangat nak gi sana. Saje nak mabukkan diri denga…

The Best Body Shape On Earth : Six Pack

Posting this video on my blog just to inspire me to work hard to get my new body shape. Six pack baby......

Laugh As Much As You Can.....

By watching this video, you know what i mean by the title above....

P/s : by the way, it can release your stress and make you always look younger. :)

Selamat Ulang Tahun Kaffali....

Image
Macam mana lah saya boleh lupa Birthday kamu jul? hmm.... so sorry. Anyway, Happy Belated Birthday to u jul. SO semalam celebrate kat mana? Kimsalam family kat kampung....