Posts

Showing posts from June, 2008

Sg. Buloh, Flowers Heaven Place

Image
Last Monday baru-baru nie, pergi nursery kat sungai Buloh dengan Daddy saya beli bunga ros, pokok daun Kesum, pokok cili, tanah, dan baja. Kata Daddy, tempat kat nursery sg. Buloh bagaikan syurga bagi penggemar-penggemar bunga dan pelbagai tumbuhan yang lain. Boleh dikatakan semua bunga-bunga ada kat tempat nie. So, saya pun ambil kesempatan lah ambil photoshoot gambar............




Sambil mengambil gambar bunga-bunga yang cantik nie, terdengar dua sekawan orang india berkata bahawa saya nie ambil gambar bunga-bunga nie untuk tulis satu buku tentang "Flowers" sambil dia katakan pada penjaga kedai bunga. Dalam hati saya berkata "Hahahahahahaha....... Yelah tu." Ada plak........ Dia tak tau yang aku ambil gambar nie hanya suka-suka je. Maklumlah, dah terjangkit hobi bergambar. hehehe....



Sedang keasyikkan mengambil gambar dengan klik sana klik sini. Uncle India tu pun mendekati saya lalu bertanyakan dan ingin mendapat kepastian samada aku nie ambil gambar bunga-bunga …

Payung Parabola

Payung bersaiz kecil yang hanya sebesar yang boleh menutupi kepala dijadikan alat Microphone.

Watch this video......




Umbrella Parabolic Microphone - video powered by Metacafe

Bagaimana plak kalau guna payung biasa yang besar tu? Mesti frekuensinya lebih besar kan? hehehe.....

Overall it's unique and creative......

Get Paid With Yuwie : Social Network

Image
Banyak laman web Social networking diluar sana seperti Friendster, Myspace, Tagged, Hi5, Ringo, Faceparty atau yang hangat diperkatakan sekarang ini iaitu Facebook mendapat perhatian ramai penggemar surfer terutamanya remaja yang gemar bersosial melalui internet.

Dalam laman web social networking, kita boleh mengenali banyak benda seperti tradisi orang di luar negara, berkongsi pendapat, kehidupan seseorang itu, mendengar music dan banyak lagi. Best kan!!!! Hanya dengan melalui internet sahaja, kita boleh berkenalan dengan orang ramai dari seluruh pelusuk dunia.

Tapi tahukah anda, bahawa pemilik-pemilik laman web sosial networking ini mengaut keuntungan berjuta-juta ringgit seperti Myspace daripada iklan-iklan yang diletakkan dalam laman web tersebut. Dengan traffic yang banyak, mestilah dapat klik yang banyak juga.

Untuk renungan bagi para pembaca, untungkah kita kalau hanya sekadar mengunakan perkhidmatan tersebut tanpa mendapat apa-apa keuntungan? Ya, memang dari segi mendapat kawan…

Happy Father's Day

Image
I would like to take this opportunity and say Happy Father's day to all father out there....... Peace.....

Father's Day

F is for the Faith that I have on you
A is for the Affection that you treat me with
T is for the Tender touch of yours
H is for the Happiness that you give me
E is for the Endless sacrifice that you make for me
R is for the Rapture that I get in your company.

Happy Father's Day DADDY! :)
It is not because things are difficult that we do not dare; it is because we do not dare that they are difficult.

Seneca

Come Back Post

Image
It's been awhile saya tak update my blog post. More than 2 weeks i never update this blog. I promise to myself before that i will never leave for more than 1 week and must keep update for at least 1 post per week but i failed to do so. Nah, whatever it is, i'm still here to update my blog even i failed to keep my promise.

Here are some of my life activities for the past 2 weeks.

KLIA
First time pergi KLIA hantar Kakak Daddy MAJ with here daughter. Nice experience i have there sambil ambil gambar. Memang besar tempatnya dan banyak tempat yang menarik untuk dilihat esp. macam saya ni yang first time gi KLIA which one of the best Airport in the World.



Watching Indiana Jones at Suria KLCC


A Famosa Resort
Sorry, buat sementara nie saya tak simpan gambar lagi sebab aku tak jumpa-jumpa gambar tu kat Harddisk. Kalau dah jumpa nanti aku postkan lah kat sini.

Ini pun dia, gambar yang aku janjikan hari tu. kwa...kwa...kwa... yang penting nampak signboard tulisan A Famosa tu dah membuktikan aku …

Free Animation Movie To Download

Image
Sedang membaca salah satu blog kegemaran aku, terbaca satu artikel tentang Free Movie yang boleh didownload secara percuma menggunakan free open source software. Movie Animasi ini Bertajuk Big Buck Bunny. Ha....sesiapa yang minat tengok Animasi tu, download filem animasi nie secara percuma. Tapi kalau nakkan Filem nie dalam bentuk DVD, kenalah bayar harga DVD.

Thoughts Of The Day

"You are accountable for what you do, and no one else is accountable."

Edith Martin