Posts

Showing posts from April, 2009

Kuala Lumpur International Book Fair

Image
KL Book Fair kali ini memang ramai pengunjung. Kerana tahun ini, ia bertaraf Antarabangsa. Banyak juga international Publisher yang saya nampak buat pameran seperti Oxford, Wiley, Longman - Pearson and banyak lagi. Ade juga beli reference book dari salah satu Publisher tersebut. 
Pergi dengan Abang Izani yang kebetulan yang nak pergi ke Bookfair semalam. So Bila Sampai je kat dalam, masing-masing dengan haluan sendiri mencari buku yang nak dibeli. Dia dengan buku-buku Politik dan nazmie plak dengan buku-buku kegemaran yang saya nak beli.
Memang meriah sangat tengok orang ramai datang ke KLIBF di PWTC. Tak kira muda hingga ke orang tua, dari pelajar sekolah, guru-guru sekolah hingga kepada peminat-peminat buku. Semuanya datang untuk melihat dan memeriahkan Book Fair kali ini. Thanks to Abang izani kerana sudi tumpangkan Nazmie ke PWTC kerana sebelum ini saya ingatkan PWTC lokasinya di Putrajaya. Rupanya ia terletak di Seri Pacific Hotel.
Ingatkan Pameran dalam satu Hall yang Besar. Rupany…

Lonely, I'm Mr Lonely....

Sedang membaca blog Abah. Terjumpa lagu nie dari dia. Best Lagu Nie.....


Layan!!!!

Magazine

Image
Baru-baru ni, saya beli majalah dari 2 tempat. Satu dari Bukit Sentosa Bookworm dan satu lagi di KLCC. Saya terpikat dengan keluaran majalah PC kali ini sebab mereka mengeluarkan buku khas koleksi teknik tentang Photoshop. Tengok isi kandungannya sekejap dan terus membelinya. Selalunya saya beli di kedai buku MyNews. Memang selalu singgah pun kat situ jika ada kesempatan. Selain Memabukkan diri kat KinoKuniya. Memang Syurga Bagiku. hehehe....


Ok. Cerita tentang isi kandungan Buku Khas ni dari Majalah PC. Terus-terang, saya tak berapa suka cara Majalah PC mempersembahkan teknik yang mereka paparkan dalam majalah nie sebab;

- Versi Perisian yang mereka gunakan untuk tutorial dalam mempersembahkan teknik-teknik yang dipaparkan dalam pelbagai versi. Bagi saya, gunakanlah versi terbaru(Versi CS)untuk mempersembahkan teknik-teknik yang dipaparkan dalam buku ini. Sebab kebanyakan pengguna photoshop sekarang menggunakan versi CS.

- Teknik yang dipaparkan juga kurang menarik. Kebanyakan tutoria…

Di Antara Kalian - D'Masiv

Driving License

Image
Setelah Lulus dalam Ujian berkomputer. Alhamdulillah Confirm dapat L dah. Tapi tulah, nak dapatkan Lesen L nie mengambil jangka masa yang lama gak. Baru tunda seminggu. dah boleh sampai 2 bulan proses untuk dapat lesen L nie. Lagipun ambil lesen untuk kedua-dua sekali kot. Kursus nye berasingan dan hanya ade pada hujung minggu. Tu yang rasa lama. :)



After Lulus, memang kena ambil kursus Amali plak untuk kedua-dua lesen nie.


Selepas selesai kedua kursus amali nie baru lah dapat lesen L. itupun kena tunggu seminggu untuk dapatkan lesen nie. Hmmm....nak tunggu turn untuk kursus practical memandu punya lama. takes two week baru selesai. Aiyoyo....



Baru lega sikit. Lega sikit je. Kena ambil test yang terakhir baru dapat Lesen P. Baru lega banyak. Insya'allah boleh Lulus dan dapat Lesen P. Nie pun dah bergegar dibuatnye. Maklumlah, langsung takde experience bawa kereta. Tapi Alhamdlillah, selama 3 jam belajar for the 1st time. Lama-lama boleh catch up ape yang dipelajari.

Bebe Gandanghari

I used to watch his movie with his Brother Robin Padilla when i was little kid dulu. Masa tu masa kat sekolah rendah lagi. But this is shock to me.



Tak sangka dia macam nie. Kesian dia...



Dulu dah pernah kahwin dengan Wanita yang cantik dan dah ade anak. Tapi he choose his life to be like this. hmmm....

It just really shock me sebab sebelum nie selalu tengok dia dalam lakonan seorang lelaki yang sejati. Sekarang jadi ape dah, Jadi Bading.

DOWN

Image
Entah apa lah aku nie. cepat sangat jadi Macam nie...... Ya Allah Kuatkan lah Hambu Mu yang teramat lemah nie.



Or should i do this to release whatever that i feel now.

Terjumpa gambar object nie yang macam bergrak kat Flickr. Release juga tengaok benda alah nie.