Posts

Showing posts from August, 2014

Trip to Terengganu : Part 2

Image
Ha.... seperti yang dijanjikan. Part tu utk post Trip to Terengganu part 2....

Perjalanan dari jeti Marang ke Pulau Gemia tidaklah mengambil masa yang lama, lebih kurang 20 minit. Well, obviously takde lah naik bot yang ala2 sampan kan dengan bilangan passengers yang lebih dari 10 orang. Mau taknya bergegar lutut.






Sebelum menuju ke destinasi yang ingin dituju perasaan excited dah mula. Sepanjang perjalanan rasa seronok je. Hahaha…. But I must admitted that this is not the 1st time menaikibot. A few times dah and luckily I nie jenis yang tak mabuk laut. Hehehe…
Setibanya di pulau tersebut, saya pun bertanya kepada Daddy. Di mana saya dapati pulau tu nampak kecik dan tertanya-tanya kenape tak gi sebelah pulau yang lagi besar dan tepi pantai pasir yang nampak cantik dari pulau kecik nie.
Daddy kata bahawa pulau nie eksklusif skit dari penginapan yang terdapat kat Pulau kapas. Sejurus sahaja turun dari bot yang dinaiki. Masuk bilik simpan beg dan terus keluar gi pantai dengan membawa buku. Ta…

Trip to Terengganu : Part 1

Image
Beberapa hari yang lalu di awal bulan Ogos, Saya dan Ayah angkat (Daddy) hantar adik angkat - Along yang belajar di salah satu IPTA yang terletak di kawasan Pantai Timur Malaysia. I bet you guys can guess which state i'm referring to. Yes, Terengganu.

Perjalanan dari Johor Bahru ke negeri Terengganu mengambil masa beberapa hari memandangkan kami singgah sekejap di Senawang untuk menziarahi dan berhari raya bagi beberapa sebelah keluarga Daddy yang bermastautin di negeri sembilan. Transit sehari di Kuala Lumpur.

Memang kebetulan cuti saya pun panjang untuk raya kali nie. Saya dapatlah menemankan Daddy & Along ke Terengganu selain menjadi back up driver (wajip) since my Daddy tak leh pandu lama2 di high way untuk perjalanan yang jauh. Actually, not the 1st time gi terengganu nie but it always excited and delighted me everytime drive away to Terengganu.

Perjalanan ke destinasi yang dituju mengambil masa lebih kurang 6 hingga 7jam juga.








Setibanya di destinasi bermalam lah di salah…