Posts

Showing posts from November, 2008

New Handphone

Image
Wahai Nokia6610i ku,
Kau memberitahu ku setiap kali orang yang tersayang ingin memanggilku,
Kau menolong ku setiap kali ku ingin tulis teks pada kawan-kawanku,
Namun ku terpaksa melepaskanmu kerana kau tidak lagi berfungsi sepertimana yang ku harapkan,
Setelah sekian lama kau berkhidmat padaku,
Ku amat menghargai segala jasamu,
Apa yang mampu ku balas jasamu ialah dengan menyimpanmu,
Tanda ingatan bahawa kaulah Handphone yang pernah berkhidmat pada ku.



Wahai Nokia 5000,
Ku memilihmu kerana kau menarik perhatian ku sejak pertama kali ku memandangmu,
Ku melihat fungsi-fungsi yang ada dalam badanmu,
Ternyata kau adalah sesuai untuk ku,
Kau adalah teman baru yang paling rapat dengan ku sekarang,
Di mana ku berada di situlah jua kau berada,
Ku berharap kau akan berkhidmat pada ku seberapa lama yang boleh,
Selamat datang ke dalam hidupku.



Setelah bertahun-tahun lamanya saya menggunakan Nokia6610i, akhirnya saya telah membeli handphone yang baru. Handphone yang baru nie, taklah mahal sangat. Affordable. Han…

Savannah Hills

Image
The 1st time i saw this place, rasanya seperti di luar negara gitu. But this this kind of beautiful places ade di tempat bumi Malaysia. It was located in Jalan Nasiman, Ulu Tiram, Johor. I thought that my boss akan adakan Program Motivasi " The Price Of Freedom" kat sini. Rupanya dia dan partnernya hanya nak jumpa orang yang berkaitan dengan Program yang mereka adakan di Sedili Damai Resort nanti.



Perjalanan dari Johor Bahru ke tempat yang cantik ini mengambil masa 30mins hingga ke 45 mins. Kawasan-kawasan disekeliling tempat ini agak menarik dan tempat ini masih lagi diperbahrui oleh pemiliknya dengan membesarkan tempat seperti membina rumah penginapan yang baru. Overall, tempat ini sesuai utk keluarga-keluarga yang inginkan sesuatu kelainan dan menganjurkan program-program yang diadakan oleh pihak-pihak yang tertentu.

Personal Things

Image
4 things that i bought today is something which i really need it for my personal use.

Dah lama inginkan benda nie untuk menghilangkan daki-daki kat belakang badan saya nie. Sebelum ni, asyik guna jari kuku je sampai kulit belakang badan saya nie ada kesan luka.

I love when the room smell good odour. It keeps me feel good and refreshing.....

One of my favourite Product Shampoo - Sunsilk.

Usually, i used Dettol soap. Tapi sejak kebelakangan nie. I suka pakai sabun yang ada. Jimatlah dikatakan. Mostly i used my Father soap that he got from Hotel. Tapi kali nie, saya suka guna Lifebuoy. 1st time guna, beli yang warna hijau. Kali beli warna kegemaran saya plak. Bau harum sabun ni pun wangi.

Makanan Untuk Pengantin

Image
Hari nie,mendapat tempahan catering untuk perkahwinan di Benut,Pontian. Cinta diantara Dr. dengan Dr. ditemukan untuk hidup sehati, sejiwa dan Semati(huhu). Nak tau siapa yang kahwin. Itu tak perlulah saya beritau di sini. Cukup sekadar anda mengetahui mereka sebagai Dr.

Kek Perkahwinan ini Boss saya buat, Nampak simple but sedap mata memandang nak makan kek nie. Malatop!!!
Antara makanan yang disediakan untuk pengantin.


Menyiapkan Makanan pengantin agak memenatkan juga dan perlu banyak sabar. Tapi saya anggap ia sebagai cabaran dan satu pengalaman yang baru untuk saya pelajari. Sebagai Umat Islam, saya menunaikan sembahyang wajib di Masjid Jamek, Pekan Tampok Benut. Perjalanan dari tempat rumah pengantin ke Masjid mengambil masa 10 minit. So kenalah exercise sikit. Nanti, i plak kena lantik Pengarah Kelab ROI. Tak nak.... hehehe.......



Wedding Photography

Image
Gambar-gambar yang saya minta dari Ann pun telah sampai. Material yang paling penting untuk saya buat website photography - nya. Well, enjoy the photo above. Gambar di atas adalah hasil kerja Ann termasuklah editing photo. May our business will be success..... (hehehe......)

Father & Son - Yusuf Islam & Ronan Keating

Father
Its not time to make a change,
Just relax, take it easy.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to know.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.

I was once like you are now, and I know that its not easy,
To be calm when youve found something going on.
But take your time, think a lot,
Why, think of everything youve got.
For you will still be here tomorrow, but your dreams may not.

Son
How can I try to explain, when I do he turns away again.
Its always been the same, same old story.
From the moment I could talk I was ordered to listen.
Now theres a way and I know that I have to go away.
I know I have to go.

Father
Its not time to make a change,
Just sit down, take it slowly.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to go through.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.
(son-- away away away, I know I have to
Make this decision alone - no)
Son
All the times that I cried, k…

Crush - David Archuleta

David Archuleta - Crush (New)
by Innocence-1992


I hung up the phone tonight
Something happened for the first time deep inside
It was a rush, what a rush

'Cause the possibility
That you would ever feel the same way about me
It's just too much, just too much

Why do I keep running from the truth?
All I ever think about is you
You got me hypnotized, so mesmerized
And I've just got to know

Do you ever think when you're all alone
All that we can be, where this thing can go?
Am I crazy or falling in love?
Is it real or just another crush?

Do you catch a breath when I look at you?
Are you holding back like the way I do?
'Cause I'm trying and trying to walk away
But I know this crush ain't goin' away-ay-ay-ay-ayy
Goin' away-ay-ay-ay-ayy

Has it ever crossed your mind
When we're hanging, spending time girl, are we just friends?
Is there more, is there more?

See it's a chance we've gotta take
'Cause I believe that we can make this into something th…

I can't Sleep

Image
Photo Courtesy By : Shut Up

Hanya Di Mercu - Ayu (One In A Million)

Mimpi dan harapan
Bagai duri yang mencengkam
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan diriku menjadi penghalang

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan tak wajar menjadi penghalang

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Bridge:
Aku mencari kekuatan

Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu (2x)

Berangan....

Image
Setiap orang tentu berangan kan sesuatu yang indah,
Samada berangan yang dia akan kaya suatu hari nanti,
Berjaya dalam bidang yang diceburi,
Dan saya juga tidak terkecuali dari berangankan sesuatu yang saya inignkan dalam hidup saya......
(sambil2 tu layan muzik lah juga)

Adakah anda suka berangan?

Yes You Can (Barack Obama)

I'm not really into politics but i hope that Barack Obama will be the new US President. Want to know Why? Because Oprah also support him to be theUS President. hehehe......

Watch the video above.....

Don't know what to post....

Image

Lopis

Image
Kali nie saya nak bercerita pula tentang makanan kuih iaitu LOPIS. Dah kira lama lah juga saya tinggal dengan Maktok tapi tak pernah merasa LOPIS nie. Hari-hari asyik tengok si LOPIS je tapi tak rasa-rasa juga, malu juga nak minta sebab semuanya habis dijual. Dalam fikiran nazmie, mesti LOPIS nie sedap sebab majoriti pelanggan Mak Tok order LOPIS banyak . Hari nie, nazmie merasalah LOPIS yang ku nanti-nantikan selama ini.

Saya ingatkan makan begitu sahaja, rupanya kena campur dengan gula melaka dan parut kelapa. Nasib baik ada Bu' su yang ajarkan. Kuih LOPIS ini diperbuat daripada Pulut, Abucang (tak tau ape benda nie tapi itulah yang bu'su kata) dan bila dah masak akan di makan bersama gula melaka dan parut kelapa. Bagaimana rasa LOPIS buatan Berkat Jaliah Enterprise? Rasanya memang sedap.

Selain daripada LOPIS nie, saya gemar makan Bingka Ubi. Yum...yum....nak tahu apa itu bingka ubi? nanti kan post saya yang akan datang.....

Belajar Agama Islam Yang Indah

Image
Belajar Jawi.....Thank u Tok Abah sebab belikan buku dan CD Belajar Jawi. Semoga Tok Abah dipanjangkan umur, diberkati, dan dirahmati Allah SWT.


Imam Muslim yang murah hati, bagi nazmie pinjam buku poket kecil ini untuk dibaca....



Terima kasih diucapkan Pada Imam Muslim kerana sudi membri nazmie pinjam buku Tafsir al-quran ini.


May Allah always bless me and semoga saya mudah memahami dan belajar ilmu agama ini dengan Baik.