Posts

Showing posts from January, 2009

Nancy Ajram

I've been listen to Nancy Ajram Songs since 3 years ago. I already forgot the the song i used to listen since her song agak pelik bagi saya untuk menyebutnya but i always remember her name. huhuhu.... maklumlah tak berapa pandai berbahasa arab. Mostly arab song yang selalu saya dengar ialah dari Penyanyi perempuan. Mungkin mereka nampak lawa-lawa dan cantik. Lagipun saya suka tengok mereka gelek-gelek punggung mereka bila ade babak pasal menari. Penyanyi arab lelaki jarang dengar dengar.... Mungkin takde gelek kot. huhuhu.....Anyway, this is some of the Nancy ajram video songs. So i just choose it randomly from youtube.

Happy Birthday MANG.....

Wishing You Always in Good Health, Happy, Stay Looking Young (beauty) and Long Live.Your Son Always in Good Condition Here......Love,Nazmie.

Trinity In Christian Religion - Ahmad Deedat

I was asked by my Father to download the video of Ahmad Deedat & Jimmy Swaggart. Upon searching for the video. I found an interesting topic by Ahmad Deedat about The Trinity in Christian Religion. Very Good Explaination....

Streamyx Oh... Streamyx

Streamyx, Oh Streamyx
Mengapa engkau lambat

Bagaimana ku tak lambat
Submarine cable dah mampus

Streamyx Oh Streamyx
Mengapa repair lama sangat

Bagaimana tak lama
Ini international waters punya pasal

Streamyx Oh Streamyx
Mengapa engkau takdak back-up plan

Bagaimana nak ada back-up
Gomen tak kasi subsidi

Streamyx Oh Streamyx
Bilang hang nak pi mampui

Streamyx Oh Streamyx
Bila hang nak paham
The whole of Malaysia hate you


Artikel ini dipetik dari 5XMOM


Last night i had a problem with the internet connection at home. The internet connection always hang and disconnected due to the problem of Hang Session/end Session or whatever it may call. I dont remember it anymore since that term only used by streamyx broadband operator. I've been facing this connection problem since i got here 2 weeks ago. This is the 4th time.

Now, Alhamdulillah the internet was already in good connection after the operator give me some instruction on how to solve this problem. No hanging(banging) or get disconnected anymore. Hope t…

Your Favourite Handphone Brand

Motorola


Nokia


LG


Samsung


Sony Ericsons


What's Your Favourite Handphone Brand?

Men Perfumes

Image
Do you love Perfume?

What is the definition for men who love perfume?

Plumeria

Image
I was fascinated by my father's Plumeria. Warna bunganya yang sungguh mengasyikkan membuatkan saya terpesona dengan warna bunga plumeria.

Before this i thought that Plumeria nie bunganya hanya berwarna putih dan hanya ditanam di kawasan tanah kuburan. Which is tanggapan saya selama ini salah.

Bapa sendiri tanam pokok bunga plumeria nie pun tak tau selama nie pokok bunga plumeria ade berbagai warna. Ape lah.....

huhu.... (dush...dush...) kene hantuk kepala.
SO, i decided to take some photo of this flowers. Hope you guys like it. :)
Cara saya ambil gambar bunga Plumeria nie nampak dramatik sikit. Malangnya ade kecacatan sebab daunya kene cat putih. Jiran kat sebelah tu baru buat renovation rumah. so kenalah tempias cat putih pokok bunga plumeria Daddy saya nie. Nasib tak banyak kena kalau tak..... Amboi!!!! cari pasal lah plak. hehehehe..........

Illustrator

Image
Baru belajar tentang Illustrator Cs3, it's really fun to make this illustration. I'm sure will gain my ability to make more interesting illustrations than this one day.

Hari Ahad & The New Hair Cut

Image
Keluar dari rumah lebih kurang jam 11 a.m untuk keluar ke rawang. Tujuan nya nak keluarkan duit(ATM) untuk beli barang dapur sikit. Sebelum membeli barang dapur, tergerak plak hati nak gunting rambut yang dah panjang kerinting nie. Jalan punya jalan nak cari kedai gunting rambut. Akhirnya jumpa juga Kedai Gunting Rambut India.Style Rambut Yang Digunting? hmmm.... Itu biarlah rahsia. hahaha....

Pendek kata, saya memudahkan tukang gunting rambut itu. Tak bagi dia banyak kerja. huhu... Lepas gunting rambut, barulah pergi ke kedai supermarket dan pasar untuk beli  barang keperluan dapur sikit. 

Hari ni juga, i have to file back all books for my self study. 

American Idol 8

Image
Semalam baru bermula program realiti AI 8 channel 711(star world). one the the show that i've been waiting for. Love to watch this Programme since season one. The show start on every Wednesday & Thursday at 8pm till 10pm.

Bila Rasaku Ini Rasamu

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Reff:

Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi

Back To Reff:

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu

Kaulah Segalanya...

Image
Hazrul Nizam - Kaulah Segalanya - Hazrul Nizam


lagu nie best.....

Lirik and melodi nya, sedap didengar.i give 5/5.

Perihal Demam

Artikel dipetik dari Awin Site
Hakikat penyakit demam itu sebenarnya dari sudut agama dan apakah pula hikmahnya? 

Hakikat Demam. 
Sebuah hadith yang diriwayatkan daripada Ibnu Omar Radhiallahu anhuma mengatakan yang maksudnya : 

"Demam berasal dari kepanasan api neraka yang mendidih, maka padamkanlah ia dengan air". (Hadith riwayat Bukhari dan Muslim) 

Dalam hadith yang diriwayatkan daripada Aisyah Radhiallahu anha dari Nabi Sallallahu alaihi wasallam, Baginda bersabda yang maksudnya : 

"Demam adalah dari panas api neraka yang mendidih, dari itu dinginkanlah ia dengan air". (Hadith riwayat Muslim) 

Dalam kitab Umdah Al-Qari menyebutkan bahawa panas yang lahir dari tubuh orang yang demam itu adalah secebis daripada kepanasan api neraka. Allah telah menzahirkannya pada diri orang yang demam itu dengan sebab-sebab yang tertentu agar dia mengambil iktibar daripadanya, sebagaimana Allah telah menzahirkan berbagai jenis kegembiraan dan kenikmatan yang berasal dari nikmat-nikmat…

Blur Close Up

Image
At Bird Sanctuary in Kota-Kinablu....

Sweet Memories...

The Confession : Azam Baru

Image
I hope with this confession that i made on my personal blog. It Will spread all over the world....
Not because i'm trying to show off something here to people's out there who read this post. But i just wanna share something that i think may give some benefits to other people out there.
I'm not gonna make a long confession about my "Azam Baru" for this year. Just want to make it short. So here it is : The Reveal

1. As my daddy always adviced me,Be a significant person in our life and share something that give benefits to other people from what we've learn in life. So, for short. Be A Better Person.


2. One of the most important things that i want to achieve this year : Get Web Developer certificate.

3. Love to take pictures, hope to make some money from it. Do what you love, then the money will come : Photography






Selamat Tahun Baru 2009

Image
Photo by Dr el7ob

Di kesempatan ini,saya ingin mengucap selamat Tahun baru Kepada semua. Walaupun it's a bit late to say this, but i still want to write a post about New Year. Actually, baru hari nie lah saya dapat kembali bertemu kembali dengan best friend saya. Sebab sebelum nie dia direpair oleh Dr. Joe. Thanks DR. Joe sebab sudi tolong nazmie repairkan notebook pc nazmie nie.

Untuk Tahun baru nie banyak yang bermain difikiran ku, tentang Azamku tahun nie, goal and dreams yang inginku kecapi. Salah satunya ambil exam tahun, ambil exam apa? itu biarlah rahsia. I want to improve myself by taking this exam. Really hope i can take exam this year. Doakanlah saya cemerlang dalam exam nie.

Saya tak berkesempatan untuk membuat sesuatu image tentang New Year 2009 dalam photoshop yang ingin dipostkan dalam blog nie. So i hope this pic that i took from flickr would entertain your eyes to see this unique image.


Image By Cresk