Posts

Showing posts from August, 2009

Ramadan Al-Mubarak

Dengar lagu ni sungguh mengasyikkan dan rasa tenang diri ini di bulan yang Mulia ini.

Yahoo Messenger Versi 10

Saya baru saja install Yahoo Messenger yang terbaru versi 10 yang masih dalam tahap beta lagi. Apa yang membuatkan untuk saya install versi terbaru ni ialah improvement of the videocam. Sebelum nie features untuk videocam Ym memang teruk dan selalu tersekat-sekat(untuk internet speed 1GB). Tapi sekarang alhamdulillah sampai juga GM(gelombang minda) saya pada YM teams untuk improve kan YM terutamanya bahagian videocam. hehehe...

Memandangkan twittter dah semakin popular di kalangan  penggemar microblogging. YM juga tidak ketinggalan untuk mencipta satu features khas yang dipanggil Yahoo! Updates bagi membolehkan pengguna ym  Ber"twit-twit" sesama sendiri. Nie sama macam konsep Facebook"what's on your mind?". Boleh dikatakan semua  laman web social network yang popular seperti Myspace ade feature nie.

Tapi yang menarik perhatian saya ialah fleksibiliti video call. Banyak features yang dimuatkan dalam videocall terbaru nie. Kalau versi yang sebelumnya, webcam ber…

Life without you favourite Applications.

Bila laptop ataupun PC di rumah, tentu akan buka sesuatu applikasi yang selalu diguna untuk tujuan tertentu. Tentu semua orang mempunyai applikasi kegemaran yang anda tak boleh tahan tanpa menggunakannya walau sehari...

If you ask me, these are the applications that i can't live without ;

Google - esp. Blogger.com

Yahoo Messenger - Nie dah rutin seharian...nak try version terbaru? webcam dah tak sekat-sekat lagi.

Google Chrome - The fastest web browser (kalau hang, guna Firefox)

Ms Outlook - Personal Management


Ketagihan ;

Facebook - tak sah kalau tak buka beberapa kali dalam seminggu. Dinasihatkan kepada orang yang diluar sana yang juga ketagihan. Kurangkan buka laman web nie. Nanti ade tanda Facebook kat dahi nanti. hahaha....

Tweetdeck (twitter) -  Salah satu applikasi yang terbaru yang saya install kat laptop. memang best. Good for blog traffic.

Bagaimana pula dengan anda? do you have favourite applications that you can't live without?

Ramadan Karem

Image
Menaikkan semangat dan sentiasa maintain untuk update blog adalah bukan senang untuk saya. Kerana saya selalu kebuntuan idea untuk menulis sesuatu dalam personal blog ini. Agaknya mungkin sejak kebelakangan nie saya selalu guna OS Kubuntu kot yang menyebabkan saya selalu kubuntuan.
Oklah lupakan pasal Kebuntuan, now let's start with a new chapter in this blog. Banyak benda yang saya nak tulis, cerita dan luahkan dalam blog ini. Tapi banyak benda lagi perkara yang lebih penting saya kena dahulukan. 1st thing 1st.
What i've been through this lately is :

Alhamdulillah...Saya telah lulus dalam ujian JPJ. pada 8hb Julai bertempat di Driving School PS Samy yang bertempat di Kuala Kubu Bahru. Ku panjatkan syukur kepada Allah SWT kerana memberi kekuatan dan nikmat yang KAU berikan ini pada Hamba-MU.

Terpaksa membatalkan class untuk sebulan. sekarang dah lebih dari sebulan tapi lum daftar balik lagi untuk masuk class semula.

Been to Doha for one Month. Pengalaman yang paling menyeronokkan…

Muhammad: The greatest of Men

More Information Visit : Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad

Fenomena azan

SubhahanAllah...betapa hebatnya kebesaran kuasa Allah SWT.

Nancy Agram - Mashy Haddy / نانسى عجرم - ماشى حدى

Video Clip yang terbaru dari Nancy Ajram.....

One of the VC yang saya nantikan.....

Post Kembali

Dah lama saya tak update blog mnra. lebih dari sebulan. huhuh......
Actually im not into blogging this lately tu yang tak langsung update blog. so, kalau ade cerita yang menarik nanti saya update lah kat blog nanti....

What i've been up to this lately

1 - take JPJ test for my driving license and Alhamdulillah i passed.

2 - As usual, self study.

3 - and Now im in Doha.Hope to post some photos in my blog.

Hope soon i'll post an interesting story here in my blog.