Bunga Terapi

Minggu Lalu...ambil gambar bunga-bunga kat laman depan and belakang rumah. Tak menahan nak ambil gambar kerana keunikan bunga-bunga yang cantik ini. So, baru hari nie berpeluang untuk post gambar-gambar bunga ni.





Bila nampak bunga ni for the 1st time, nampak pelik dan tertarik dengan keunikan yang ada pada bunga nie. Apa yang pelik nya sebab selama nie saya tak pernah nampak bunga jenis nie ade kat mana-mana rumah especially orang yang suka tanam pokok-pokok bunga. Rupa bentuk dan warna yang ade pada bunga nie memang menarik. Kalau Siapa-siapa tahu nama bunga nie. Please let me know.






Bird Of Paradise Berbunga lagi. Masa ambil gambar nie, masih tumbuh 2. Sekarang dah tumbuh satu lagi. Alhamdulillah...






Nie plak, kat belakang rumah. Rasa tenang tengok bunga-bunga..... ditambah lagi dengan mendengar lagu PACHELBEL.....

Ahh...Sungguh Menyenangkan.

Comments

  1. menarik dan cantik bunga2 tu .. saya pun 1st time tengok ..

    ReplyDelete
  2. That's easy, the flower in the first picture is called Bunga Kantan usually put in laksa penang or nasi goreng kerabu.

    ReplyDelete
  3. ::Chaery Zachary Yound::
    Thank for the info. Glas u tell me. I never know that yang nie plak Bunga kantan. LOL!!!!


    ::ASE1::

    Thanks kerana singgah di blog mnra. Memang cantik bunga2 bapa aku. heheh....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat