Yahoo Messenger Versi 10

Saya baru saja install Yahoo Messenger yang terbaru versi 10 yang masih dalam tahap beta lagi. Apa yang membuatkan untuk saya install versi terbaru ni ialah improvement of the videocam. Sebelum nie features untuk videocam Ym memang teruk dan selalu tersekat-sekat(untuk internet speed 1GB). Tapi sekarang alhamdulillah sampai juga GM(gelombang minda) saya pada YM teams untuk improve kan YM terutamanya bahagian videocam. hehehe...

Memandangkan twittter dah semakin popular di kalangan  penggemar microblogging. YM juga tidak ketinggalan untuk mencipta satu features khas yang dipanggil Yahoo! Updates bagi membolehkan pengguna ym  Ber"twit-twit" sesama sendiri. Nie sama macam konsep Facebook "what's on your mind?". Boleh dikatakan semua  laman web social network yang popular seperti Myspace ade feature nie.

Tapi yang menarik perhatian saya ialah fleksibiliti video call. Banyak features yang dimuatkan dalam videocall terbaru nie. Kalau versi yang sebelumnya, webcam berasingan dengan voice call. Tapi versi yang terbaru nie, YM teams dah gabungkan kedua features nie. Kiranya macam skype lah nie. Kalau dulu, nak video call dengan friends and family guna skype sebab lebih senang jika dibangdingkan dengan YM versi 9.

Menggunakan YM dalam bahasa sendiri adalah salah satu features terbaru YM versi terbaru nie. Tapi malangnya takde Bahasa Malaysia. Hanya Bahasa Indonesia sahaja yang ade. 

Untuk keterangan lanjut mengenai Yahoo Messenger versi 10. sila tonton video yang saya embed ini.




Jika ingin mencuba download versi terbaru YM.... anda boleh lawati link ini  -  Yahoo Messenger 10 Beta

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat