Cooler Pad For Laptop

Sedang menemankan Pak Uda ke kedai computer untuk membeli Pendrive USB dan Arabic Sticker untuk Keyboard semalam. Saya berkesempatan membeli Cooler Pad untuk laptop. Harga pun kira mahal jugalah dalam RM55. Sebenarnya saya dah ade cooler pad sebelum nie cuma tak berapa bagus dan anginnya agak perlahan.
Maklumlah, beli produk yang murah kualiti pun setakat tu jelah yang akan diperolehi. Bukannya membazir cuma cooler pad sebelum nie tak kuatlah anginnya, saya bersiul lagi kuat dari angin cooler pad yang dulu. Laptop saya plak jenis yang cepat panas BONTOT dia nie. Cooler pad yang dulu tu seperti gambar yang kat atas tu.
So, saya ambil keputusan untuk beli cooler pad yang baru yang anginnya kuat dan boleh menyejukkan laptop compaq. Alhamdulillah cooler pad yang baru nie laptop saya taklah sepanas yang macam dulu.  


Untuk membeli cooler pad yang sesuai bagi laptop anda. Pastikan ia bersesuaian dengan kehendak dan tahap kepanasan laptop. Sebab kalau main beli cooler pad je dan tak periksa tahap kepanasan laptop, nanti jadi macam sayalah. Sebab ada sesetengah Laptop(yang berkualiti) cooling fan (dalam laptop anda) dah cukup menyejukkan laptop. Seperti Sony Vaio, Toshiba, Dell (Latitude) dan HP. 

Kalau laptop yang murah tu macam saya punya, disarankan beli cooler pad. Unless kalau laptop anda sentiasa berada dalam bilik berhawa dingin, saya rasa takda masalah. Tak pakai cooler pad pun tak pe.
Dan jangka masa memakai laptop anda lagi lama mungkin sampai 5 tahun kalau anda menjaganya dengan baik jika disertakan dengan memakai Cooler Pad. Itupun kalau tak kene Virus lah.....

Sekian saja post saya pada kali nie. Sampai ketemu lagi di masa akan datang. Insya'allah kalau ade yang saya nak tulis lagi. Adelah tu post yang akan dipublish lagi.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat