Kelas Percuma Belajar Agama

Semenjak berhenti bekerja disebuah restoran di area Kg. Pandan. Saya aktif semula menghadiri kelas agama di Perkim Sentul. Sejak saya di "assign" kan untuk hantar minuman setelah bekerja beberapa minggu. Saya pun mengambil keputusan untuk berhenti. Atas sebab hal-hal yang tertentu. Gaji quite good, tapi nak buat cam mana. I need to defend my own principle as a Muslim dan juga atas nasihat daripada orang tua yang sudah lebih dahulu makan garam.

Ok berbalik cerita pasal kelas Agama, saya panjatkan syukur alhamdulillah pada yang Maha Esa. Sebab menemukan saya dan menempatkan saya di kawasan yang senang untuk saya belajar agama. Thank You Allah...  Surau dan Masjid pun dekat (Alhamdulillah). Usually, saya menghadiri kelas agama end of the week. Iaitu pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Jumaat lepas office hour. Manakala sabtu dan ahad pula pada sebelah pagi hingga ke petang. Moga-moga apa yang diusahakan ini, saya dapat melakukannya dengan istiqomah.

Tajweed Qur'an (Whole Qur'an, With Malasian Translation)Bagi jadual pembelajaran agama di Perkim Sentul, kelas agama diadakan setiap hari. On weekdays, kelas diadakan selepas office hour iaitu pada jam 5:30pm - 9:30pm. Weekends pula, dari jam 10:00am hingga 6:30pm. Subjek agama yang ditawarkan ialah seperti Sirah, Aqidah, Fiqh Asas, Syariah & Aqidah, Fadhu Ain, Hadis, Kelas Bimbingan Solat, Al-Quran ( Iqra', Muqaddam, Tarannum, Tajwid & Tafsir), Furu' Al-Masa'il dan Bahasa Arab. Jangka Masa bagi setiap subjek ialah 1jam 30 minit.  Makan tengah hari juga ada disediakan secara percuma pada setiap hari sabtu dan Ahad. 


Dapatkan buku yang kontroversi di pasaran : A world Without Islam

Comments

  1. kelas ney kt mne ek? sya bdak bru bljar... hm...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Black Seed Oil