Sunday : To do list

Just to remind myself about what i do today and in the next days. So i decided to post it on my blog.

1 - Notification
While i was checking the mailbox, dapat notis pemberitahuan bahawa sambul Pos Express yang saya kirim yang dialamatkan ke Kedah tidak berjaya mereka hantar. This mean, saya kene pergilah lagi ke pejabat PosLaju Batu Caves untuk collect. Aiyoyo... malas nya saya nak collect lagi.

Actually i'm sending few books of soalan-soalan Latihan SPM for few subjects to my Father friend's Daughter where she will take an SPM exam this year. Since i have those books yang tak mungkin saya guna lagi, i decided to give it to her. Nak bagi pada Adik pompuan saya masih ade 2 tahun lagi baru she seat for SPM exam.

Sure time tu kalau dia guna dah ketinggalan zaman jika dibangdingkan dengan buku latihan soalan-soalan SPM pada masa tu. Zaman budak-budak sekarang nie, the latest is better than oldest one. Even saya pun cam tu, nak yang cetakan terbaru. Cetakan lama dah tak pandang. Bila lah agaknye dapat recollect sampul tu saya pun tak tau. yang pasti saya kene collect 14 hari bermula dari tarikh notis yang diberi.


2 - Renew License
Few days back, which is on tuesday. I said to myself that i'm going to renew my license cepat-cepat sebelum tinggal seminggu untuk expire. But i was wrong, disebaliknya pula. Kalau nak renew for 1 year. Datang untuk seminggu or 4-5 hari sebelum tarikh luput. Then kalau nak renew for more than 1 year. kene datang tepat pada hari terakhir sebelum lesen luput. So Kak Pegawai tu bagitau balik semula dalam masa 4-5 hari or tepat pada hari terakhir sebelum lesen luput untuk renew my license. Sebab belum sampai seminggu lagi tarikh lesen saya luput. Bingung seketika...setelah menunggu giliran selama 45 minit.


3 - Iqro
I supposed to go to Perkim today pada pukul 2:00pm - 3:30pm. Malas menguasai diri ditambah lagi dengan keadaan cuaca yang lembap. Absent lah untuk hari nie.


 4 - Small Business

Since i am Jobless sekarang, i'm doing a research and trying to list down all the potential small business that i can do. Samada melalui home based business, online business and for sure it's low cost. So saya belilah majalah nie untuk dapatkan idea, panduan dan sebagainya. Insya'allah will going to work it hard.


4 - Calvin Klein
An old bag of mine yang dibeli kat pasar borong JB. Suka sangat beg nie tapi cepat rosak. Kain divider kat dalam yang nipis memudahkan ia cepat koyak. Zip nya yang dah tak boleh tutup lagi. Maklum lah beg "ciplak". Plan nak betulkan hari ni coz' i'm going to use this bag again. Keadaan luarnya masih bagus lagi. tak nampak buruk lagi.Jadi tak membazir duit beli beg baru.


5 - New Balance Shoes
Kasut nie memang favourite. Tapi sekarang keadaannya sudah tidak handsome lagi seperti yang dipaparkan dalam gambar kat atas nie and need to fix a bit by sending to tukang kasut  nanti sebab bahagian tapaknya dah terbuka. This shoes i like because :
- Comfortable
- Jeans or seluar saya tak jadi mop lantai
- Very light too.


6 -  Blogging Everyday


Blogging hari-hari. Kali ini akan buat satu kelainan pula. Harap dan Yakin projek ini berhasil. Since i want to update my blog everyday Insya'allah. Bercakap pasal blog, Blogger sekarang dah banyak buat perubahan dari segi antaramuka dan functions yang sediakan untuk para pengguna blogger.com, dan saya pula suka guna Draft blogger. Walaupun draft ini sebenarnya masih dalam trial sebelum dilepaskan untuk digunakan dalam blogger dashboard yang sebenar.

Comments

Popular posts from this blog

Doa Qunut Solat Subuh : Wajib atau sunat?

Kelas Percuma Belajar Agama

Perkara-perkara sunat yang dilakukan pada hari Jumaat